Social Return

Social return

De rijksoverheid heeft in 2011 het principe van Social Return on Investments, in de regel Social Return genoemd, opgenomen in de contractvoorwaarden bij aanbestedingen en inkopen. Met de introductie van Social Return is het voor (regionale) overheden mogelijk om praktisch inhoudelijke afspraken te maken met marktpartijen over het invullen van sociale participatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen middels het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het doel van Social Return is het versterken van re-integratie ondersteuning, met name binnen de problematiek van de jeugdwerkeloosheid. Met Social Return wordt een bijdrage geleverd vanuit politiek-bestuurlijk perspectief om zo wenselijke ontwikkelingen op sociaal maatschappelijk gebied te stimuleren.
In de praktijk betekent dit, dat een percentage van de investeringssom, van aanbestedingen of inkopen, omgezet dient te worden door de opdrachtnemende partij in het creëren van re-integratie mogelijkheden, middels een stage werkplek of een leerwerkplek.

De introductie van Social Return als instrument op gemeentelijk niveau, in samenwerking met de UWV’s, is in de afgelopen twee jaren in Noord-Nederland volop opgepakt. Met name bij het aanbesteden van projecten in de branches (af)bouw, steigerbouw, groenvoorziening, schoonmaak en bedrijfscatering zien we veel Social Return implementatie.

De Maatschappelijke biedt organisaties welke te maken krijgen met een Social Return vraag ondersteuning bij de invulling hiervan. We onderscheiden ons op dit gebied door onze ervaring met het werven, screenen en begeleiden van de doelgroep en onze gedegen en deskundige kijk op de invulling van Social Return voor de opdrachtnemers. Wij beschikken over de juiste contacten bij de sociale partners binnen de lokale overheden. Ook beschikken we over de noodzakelijke ervaring met de praktijk waarin de kandidaten hun werkzaamheden zullen gaan uitvoeren. Kortom, De Maatschappelijke biedt binnen dit kader toegevoegde waarde.

De Maatschappelijke heeft haar organisatie erop ingericht om zowel u als marktpartij, als ook de doelgroep, optimaal te kunnen begeleiden. Social Return biedt perspectief aan mensen welke klem zitten in een groot maatschappelijke vraagstuk. Daar kunt u ook uw bijdrage aan leveren. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en we praten u bij!

Online een vraag stellen

E-mailadres

Stel uw vraag

© Copyright 2012 De Maatschappelijke | Realisatie: Project90 webdesign